De Encyclopedoe heeft nu 36375 links en 2541 literatuurverwijzingen naar proefjes en andere activiteiten op het gebied van wetenschap en techniek. (Toegevoegd: Wed Jan 04 2012)
Het doel van Hoe Het Werkt is om een complete website te maken waarin alles te vinden is over hoe iets werkt, uitgelegd op een manier waardoor het voor iedereen begrijpelijk is. Wetenschappers, hobbyisten, studenten, experts of mensen met een goede algemene ontwikkeling. Iedereen kan bijdragen. (Toegevoegd: Wed Jan 04 2012)
Alle artikelen die bij natuurkunde.nl verschijnen, kun je vinden in dit onderdeel. Daarnaast vind je hier een hele serie bijlessen. In een bijles wordt een bepaald onderwerp uit de natuurkunde, meestal ondersteund door simulaties of filmmateriaal, helder uitgelegd. De examenbijlessen behandelen een onderwerp, uitgaande van een examensom. Je weet dus zeker dat het niveau van deze examenbijlessen precies is wat je nodig hebt voor een HAVO of VWO examen. Via begrippen en formules krijg je een compleet overzicht van de meest voorkomende begrippen uit de natuurkunde, inclusief de bijbehorende formules. Bij onderwerpen kun je zoeken op de verschillende onderwerpen uit het examenprogramma en onderwerpen, die net iets verder gaan dan de eigenlijke leerstof. (Toegevoegd: Wed Jan 04 2012)
De Academische Jaarprijs is bestemd voor de beste vertaling van wetenschappelijk onderzoek naar een breed publiek. Het team met het meest creatieve communicatieplan ontvangt de hoofdprijs van 100.000 euro om het ingediende plan te realiseren. (Toegevoegd: Wed Jan 04 2012)
Het doel van de website proefjes.nl is kinderen vanaf 8 jaar op een leuke manier kennis te laten maken met natuurkunde, scheikunde en biologie. De proefjes op de website zijn stap voor stap uitgeschreven en maken gebruik van eenvoudige materialen. Bij ieder proefje zijn er kant-en-klare werkbladen om uit te printen. Voor docenten zijn er handleidingen met suggesties voor lessen met een circuit van proefjes in de klas. (Toegevoegd: Wed Jan 04 2012)
De website Vrouw en wetenschap is tot stand gekomen in samenwerking tussen het Centrum Gender & Diversiteit, Universiteit Maastricht, en Aletta, instituut voor vrouwengeschiedenis in Amsterdam en mogelijk gemaakt door het ministerie van OCW. (Toegevoegd: Wed Jan 04 2012)
Wetenschap roept discussie op, zeker wanneer het gaat om actuele onderwerpen. Op Kennisdebat kan iedereen in gesprek met deskundigen van de Rijksuniversiteit Groningen. De opinies en achtergrondartikelen uit de Kennisdossiers zijn het vertrekpunt voor discussies over de uitkomsten, het nut of de consequenties van actueel wetenschappelijk onderzoek. Doe mee en geef uw mening op Kennisdebat (Toegevoegd: Wed Jan 04 2012)